Lamai Rezistent La Inghet Poncirus Trifoliata-
www.youtube.com/watch?v=lWKBMr3HC9EAcum 3 ani am auzit de acest lamai care rezista la -30 de grade si am zis sa caut si eu
unul pentru incerca sa il plantez direct afara. Initial am fost sceptic insa am vazut
pomul in Italia mai precis in Roma si m-a impresionat, florile sunt albe si miros foarte puternic
iar fructele sunt de un verde inchis cand sunt necoapte iar cand se matureaza devin de un
portocaliu aprins foarte frumos. Gustul este deosebit fiind indicat in
prepararea de sucuri si limonada . Specia aceasta trifoliata nu este chiar o lamaie,
a fost o incrucisare intre portocal si lamai salbatic si bate mai mult catre o portocala acra-amara.
Coaja se poate folosii la prajituri si cozonac ca majoritatea citricelor dau un gust minunat, pomul nu are nevoie de stropiri pentru daunatori
avantaj pentru cultivarea bio.
Pulpa se poate folosii la marmelade si dulceturi.
Pomul daca este ingrijit poate ajunge la aproximativ 2 m, dar se poate face si gard viu din el.
Crengile au spini si cresc neregulat, incepe sa produca din anul 3 daca este udat si fertilizat cum trebuie in primii ani.
Nu este foarte pretentios la clima, poate rezista pana la -30 de grade, si rezista la seceta.
Nu are daunatori , in Romania il puteti gasi la gradina botanica din Bucuresti, este o alee afara plina de pomi.
Eu am luat cateva dupa jos cand erau foarte coapte si asa am sadit 8 pomi pe care i-am plantat din anul 2 afara.
Gasiti pomul direct la comercianti am vazut ca sunt multi care il vand.